Πρόληψη κατά της νόσου των Νεφρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Falireas Medical, σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων για τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας, στην προνομιακή τιμή των 18€. Το πακέτο περιλαμβάνει Ουρία, Κρεατινίνη, Ουρικό Οξύ, Γενική Ούρων, Κάλιο, Νάτριο και eGFR. Για τις εξετάσεις δεν απαιτείται καμία ειδική προετοιμασία, ούτε νηστεία. Για την γενική ούρων, ο εξεταζόμενος πρέπει να συλλέξει δείγμα, αφού έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από την προηγούμενη ούρηση. Οι εξεταζόμενοι μπορούν να μας επισκεφτούν στα τέσσερα διαγνωστικά κέντρα της Falireas Medical, στις πόλεις Καλαμάτα, Μελιγαλά, Πύλο και Στούπα Μεσσηνίας.

Έγκαιρη διάγνωση με την αξιοπιστία των Διαγνωστικών Εργαστηρίων Falireas Medical.

Παρέχουμε ύψιστης ποιότητας διαγνωστική ιατρική, με κύριο μέλημα τα αξιόπιστα αποτελέσματα αλλά και την ταχύτητα παράδοσης των απαντήσεων. Για την πρόληψη της νόσου των Νεφρών είναι απαραίτητο να κάνουμε εξετάσεις, με σκοπό να αποδειχθεί η φυσιολογική λειτουργία τους και να εκτιμηθεί η κατάστασή τους από τον ιατρό. Θα πρέπει να πραγματοποιούνται ανά εξάμηνο ή έτος στους ενήλικες και ανά έτος ή διετία στα μικρά παιδιά ή όποτε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι πιο συχνές εξετάσεις των νεφρών περιλαμβάνουν: κρεατινίνη αίματος, ουρία αίματος, ουρικό οξύ, εξέταση τιμών καλίου και νατρίου, καλλιέργεια ούρων, γενική ούρων και eGFR. Άλλες εξετάσεις που μπορεί να ζητηθούν είναι η κάθαρση της κρεατινίνης και υπέρηχος νεφρών.

Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας όργανα του σώματός μας και είναι υπεύθυνα για την εξουδετέρωση τοξινών και άλλων βλαβερών υπολειμμάτων μέσω των ούρων. Η παραγωγή ούρων αποτελεί την πιο βασική λειτουργία των νεφρών, ωστόσο συμμετέχουν σε πολλές άλλες διεργασίες, όπως στη ρύθμιση επιπέδων χρήσιμων ουσιών όπως Κάλιο και Νάτριο, αλλά και στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Κρεατινίνη αίματος
Με την κρεατινίνη αίματος πραγματοποιείται η αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας, καθώς σε περίπτωση νεφρικής βλάβης, όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια, η κρεατινίνη στο αίμα μας παρουσιάζει υψηλές τιμές. Ενώ αντιθέτως, όταν υπάρχει φυσιολογική λειτουργία στα νεφρά, τα επίπεδα κρεατινίνης είναι χαμηλά.

Ουρία αίματος
Τα επίπεδα ουρίας στο αίμα, συνήθως σε συνδυασμό με τα επίπεδα κρεατινίνης χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας. Δεδομένου ότι η ουρία αποβάλλεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από τους νεφρούς, η αυξημένη συγκέντρωση ουρίας στο αίμα συνδέεται με νεφρική δυσλειτουργία.

Ουρικό Οξύ
Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που το μεγαλύτερο ποσοστό διαλύεται στο αίμα ενώ το υπόλοιπο αποβάλλεται. Η συγκέντρωσή του στο αίμα θα αυξηθεί αν παραχθεί παραπάνω ουρικό οξύ ή αν αυτό δεν αποβάλλεται επαρκώς. Το αυξημένο ουρικό οξύ στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι η υπερουριχαιμία, η ουρική αρθρίτιδα, η νεφρική νόσος, όπως είναι οι πέτρες στα νεφρά.

Γενική Ούρων
Η γενική ούρων είναι από τις πλέον πολύτιμες και απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις που διαθέτει η προληπτική ιατρική. Με την εξέταση αυτή μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο και δίχως ταλαιπωρία να κατευθύνει τον ιατρό, για αρκετά προβλήματα του οργανισμού όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού, νεφρική δυσλειτουργία, ηπατική δυσλειτουργία, καρκίνο, δυσλειτουργία του προστάτη στους άνδρες, παρασιτώσεις, διαταραχές Ph και άλλα.

Κάλιο/ Νάτριο
Το κάλιο και το νάτριο αποτελούν τους δύο πιο βασικούς ηλεκτρολύτες του οργανισμού. Χρησιμεύουν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, συνεπώς και όλου του οργανισμού. Οι διαταραχές στα επίπεδα των τιμών τους στο αίμα, αποτελούν σοβαρή ένδειξη δυσλειτουργίας των νεφρών και διαταραχές της κυτταρικής λειτουργίας και των υγρών του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει διότι η ρύθμισή της απέκκρισης τους γίνεται κυρίως από τους νεφρούς, μέσω των ούρων και η πρόσληψη τους με την τροφή και τα υγρά.

eGFR
Το eGFR (ρυθμός σπειραματικής διήθησης) είναι μια εξέταση που διαφοροποιείται για κάθε οργανισμό, σύμφωνα με παραμέτρους όπως η ηλικία, το φύλο και η κρεατινίνη ορού. Ελέγχει εάν οι νεφροί λειτουργούν δηλαδή φιλτράρουν σωστά το αίμα. Η υψηλή τιμή ροής υποδηλώνει φυσιολογικό ρυθμό σπειραματικής διήθησης, άρα και φυσιολογική νεφρική λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα  της Falireas Medical.

Call Now Button