ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ

Απλό τεστ προβλέπει την υποτροπή του καρκίνου

Ερευνητές του University Hospital of Lyon ανέπτυξαν απλό τεστ ούρων για πιο ακριβή πρόβλεψη της υποτροπής του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of cancer, εξέτασε τα ούρα 348 ασθενών με καρκίνο στην κύστη για λανθασμένη πρωτεΐνη TERT που μπορούσε να προβλέψει την υποτροπή του καρκίνου σε περισσότερο από το 80% των ασθενών.
Η τρέχουσα μέθοδος εντοπίζει την επιστροφή της νόσου στο 34% των ασθενών.
Το τεστ TERT διαβάζεται από μηχάνημα-κάτι που είναι πιο απλό, πιο ακριβές και διαθέσιμο για άμεση χρήση, δήλωσε ο Alain Ruffion, του University Hospital of Lyon.
Η νέα εξέταση για την TERT εντόπισε τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης που δεν είχε εξαπλωθεί στο μυϊκό τοίχωμα και πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα-νωρίτερα από το τρέχον τεστ. Μπόρεσε επίσης να διαχωρίσει τον καρκίνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Το γεγονός ότι το τεστ δεν αντιδρά σε λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι πολύ ενδιαφέρον επειδή δείχνει ότι είναι ισχυρό και δεν είναι πιθανό να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα.
Πηγές: British Journal of cancer,.

Νέα - Άρθρα

logox60 trnspr

Τo διαγνωστικό κέντρο / μικροβιολογικό εργαστήριο Π. Φαληρέας, στεγάζεται σε ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια στο κέντρο της Καλαμάτας, στην συμβολή των οδών Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα.


Google My Business3

iso 2

Στείλτε μας το βιογραφικό σας στο

hr[at]falireasmedical.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγνωστικό κέντρο Καλαμάτας

   Χρυσ. Παγώνη & Μητροπέτροβα

   27210 25211

   info[at]falireasmedical.gr

 

Μικροβιολογικό κέντρο Στούπας

   Επαρ. οδός Καλαμάτας - Αρεόπολης

   27210 77300

   infos[at]falireasmedical.gr