ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΗΨΗΣ ΣΤΑΤΙΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ

brain mri 660

Άνθρωποι που επέζησαν από εγκεφαλικό επεισόδιο και σταματούν τη λήψη στατινών έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν επόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 45.000 επιζήσαντες από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο στους οποίους συνταγογραφήθηκε στατίνη εντός 90 ημερών από το εξιτήριο.

Σε σύγκριση με όσους συνέχιζαν τη λήψη του φαρμάκου, ασθενείς που σταμάτησαν 3-6 μήνες μετά το συμβάν, είχαν 42% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν νέο εγκεφαλικό επεισόδιο εντός ενός έτους και 37% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιοδήποτε αίτιο.

Δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος άλλου εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου κατά τη διάρκεια της μελέτης σε ασθενείς που συνέχιζαν τη λήψη στατινών σε χαμηλότερη δόση.

Ο Dr. Meng Lee του Chang Gung University College of Medicine της Ταιβάν, δήλωσε ότι με βάση τα ευρήματα αυτής της μεγάλης ομάδας ασθενών στον ‘’πραγματικό κόσμο’’ εκτιμά ότι οι στατίνες θα πρέπει να είναι δια βίου θεραπεία για ασθενείς με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο αν χρειάζεται η λήψη στατίνης για τη μείωση της χοληστερόλης του ασθενούς.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association.

Πηγές: Journal of the American Heart Association.

Νέα - Άρθρα

logox60 trnspr

Τo διαγνωστικό κέντρο / μικροβιολογικό εργαστήριο Π. Φαληρέας, στεγάζεται σε ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια στο κέντρο της Καλαμάτας, στην συμβολή των οδών Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα.


Google My Business3

iso 2

Στείλτε μας το βιογραφικό σας στο

hr[at]falireasmedical.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγνωστικό κέντρο Καλαμάτας

   Χρυσ. Παγώνη & Μητροπέτροβα

   27210 25211

   info[at]falireasmedical.gr

 

Μικροβιολογικό κέντρο Στούπας

   Επαρ. οδός Καλαμάτας - Αρεόπολης

   27210 77300

   infos[at]falireasmedical.gr