ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

LIFECASE : ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ COVID 19

Mixanimata Covid LifeCase

Δύο νέοι μοριακοί αναλυτές ανίχνευσης κορονοϊού COVID 19 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2020.Πρόκειται για τα μηχανήματα Lifecase 24 & Lifecase 96, δημιουργήματα της EMG (Evotech Mirai Genomics), Ρωσο-Ιαπωνικής εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογίες ταχείας ανίχνευσης μεταδοτικών νοσημάτων.

Τα εν λόγω μηχανήματα αποτελούν μια μοναδική λύση διάγνωσης κορωνοϊού Covid-19, όταν απαιτείται έγκαιρη και μαζική επεξεργασία δειγμάτων, στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί ένα κλασσικό εργαστήριο PCR, όπως σε χώρους μαζικής προσέλευσης & μετακινήσεων.  Διαθέτουν μεταξύ άλλων την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Παστέρ Γαλλίας και έχουν εφαρμοστεί πρόσφατα σε αεροδρόμια της Μόσχας.

Φορητότητα – Ταχύτητα – Αξιοπιστία

Οι μοριακοί αναλυτές Lifecase προορίζονται για τον μαζικό έλεγχο μεγάλου αριθμού ανθρώπων στο μικρότερο δυνατό χρόνο για την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19 από τα στοματοφαρυγγικά δείγματα. Τα μηχανήματα χάρη στη φορητότητά τους, στήνονται εύκολα & γρήγορα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ελάχιστη εκπαίδευση των χειριστών τους. Αυτό, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και τον όγκο ταυτόχρονων μοριακών αναλύσεων, τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε χώρους συγκέντρωσης πληθυσμών, όπως σταθμοί μεταφοράς επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων), κέντρα υγείας, νοσοκομεία & στρατιωτικές μονάδες.

Πρωτοποριακή Μέθοδος Ανίχνευσης

Τα μηχανήματα μοριακών αναλύσεων Lifecase αποτελούν την πιο αποδοτική μέθοδο ανίχνευσης Sars-CoV-2, συνδυάζοντας φορητότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία. Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με άλλες λύσεις μοριακής ανίχνευσης, έχουν την ικανότητα διάγνωσης από την πρώτη κιόλας ημέρα μόλυνσης, ανιχνεύοντας 50-100 αντίγραφα RNA του κορονοϊού ανά δείγμα. Πρόκειται για την καινοτόμα τεχνολογία ισοθερμικής ενίσχυσης SmartAmp®, μία μοναδική παγκοσμίως πατέντα της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (Real Time PCR),  η οποία μειώνει το χρόνο ολοκλήρωσης ενός τεστ (δειγματοληψία, προεπεξεργασία και ανίχνευση ιικού RNA) από μερικές ώρες σε διάστημα εντός 40 λεπτών, πετυχαίνοντας δείκτες ειδικότητας και ευαισθησίας  99.98%. Η μέθοδος έχει λάβει πιστοποιήσεις, μεταξύ άλλων, από το Γαλλικό ινστιτούτο Παστέρ & το Ιαπωνικό κρατικό Ινστιτούτο μεταδοτικών νοσημάτων RIKEN.

Έξυπνη πολυδιαγνωστική τεχνολογία

Η μέθοδος SmartAmp® χρησιμοποιεί διάφορους εκκινητές σε μια αντίδραση, με αποτέλεσμα ο παθογόνος παράγοντας ανιχνεύεται και αναγνωρίζεται ακόμα και αν το DNA ή RNA του έχει μεταλλαχθεί. Επίσης,  παρέχει τη δυνατότητα διάγνωσης αν κάποιος παθογόνος παράγοντας είναι ανθεκτικός σε συγκεκριμένα φάρμακα, χάρη στην ικανότητά τους να ανιχνεύουν γενετικούς πολυμορφισμούς, σωματικές μεταλλάξεις και μονο-νουκλεοτιδικούς πολυμορφισμούς (SNP). Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τους μοριακούς αναλυτές Lifecase ευέλικτα διαγνωστικά μηχανήματα ανίχνευσης όχι μόνο μεταλλάξεων, αλλά και ευαισθησίας σε φάρμακα.

Lifecase 24 – Έως 24 αποτελέσματα σε μία ώρα

LifeCase 24 Mixanima COVID

Το μίνι εργαστήριο διακρίνεται για τη φορητότητά του, καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο για τεστ σε 2 εύκολα μεταφερόμενα βαλιτσάκια. Το πρώτο περιλαμβάνει τον εξοπλισμό για την απομόνωση του ιικού RNA, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει τη συσκευή ταυτόχρονης ενίσχυσης 24 δειγμάτων με την πρωτοποριακή μέθοδο SmartAmp®. Ο άρτιος φορητός σχεδιασμός του σε συνδυασμό με την ταχύτατη και αξιόπιστη μαζική παραγωγή αποτελεσμάτων καθιστούν το μοριακό αναλυτή Lifecase 24 ένα ισχυρό μηχάνημα στη μάχη για την αντιμετώπιση όχι μόνο του κορονοϊού Covid-19 και μεταλλάξεών του, αλλά και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων.

Lifecase 96 – Έως 96 αποτελέσματα σε μία ώρα

Lifecase 96 Mixanima Covid

Το πανίσχυρο ρομποτικό μηχάνημα είναι πλήρως αυτόνομο, καθώς το μόνο που έχει να κάνει ο χειριστής είναι να τοποθετήσει τα δείγματα στο μηχάνημα. Μέσω του ρομποτικού βραχίονα που διαθέτει,  ο μοριακός αναλυτής ξεκινά τη διαδικασία εξαγωγής δειγμάτων και προετοιμασίας για την επόμενη φάση, όπου το υλικό εισάγεται σε ενισχυτή 96 θέσεων.  Το Lifecase μπορεί να επεξεργαστεί ταυτόχρονα έως 96 δείγματα, ολοκληρώνοντας την παραγωγή αποτελεσμάτων σε μόλις 75 λεπτά. Επιπλέον, καθώς τα στάδια της εξαγωγής και της ενίσχυσης μπορούν να επικαλύπτονται χρονικά, δηλαδή η ενίσχυση μιας σειράς 96 δειγμάτων μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα με την εξαγωγή μιας επόμενης σειράς 96 δειγμάτων, το ρομποτικό μηχάνημα μπορεί σε διάστημα 8 ωρών να έχει εκτελέσει έως 1023 τεστ μοριακού ελέγχου COVID-19.

Αντιδραστήρια Τεστ Κιτ Κορονοϊού

lifecase Antidrastiria test kit covid

Τα παραπάνω μηχανήματα δε θα μπορούσαν να έχουν τις αποδόσεις ταχύτητας και αξιοπιστίας, χωρίς τα 2 SmartAmp® Κιτ αντιδραστηρίων για την απομόνωση του γενετικού υλικού και την προετοιμασία ενίσχυσης των δειγμάτων. Περιλαμβάνουν αντιδραστήρια, πολυμεράσες και άλλα ένζυμα που έχουν κατοχυρωθεί με πατέντα και παράγονται κατ’ αποκλειστικότητα. Τα Τεστ Κιτ διατίθεται ξεχωριστά από τα μηχανήματα Lifecase και  μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με οποιονδήποτε μοριακό αναλυτή άλλων κατασκευαστών.

Αποκλειστική διάθεση Lifecase – Falireas Medical

Το μικροβιολογικό / διαγνωστικό κέντρο Falireas Medical Centre, έχει διενεργήσει ως σήμερα χιλιάδες τεστ μοριακής ανίχνευσης κορονοϊού COVID-19 με χρήση των Lifecase μηχανημάτων και είναι επίσημος αποκλειστικός αντιπρόσωπος Lifecase στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε της σελίδα των προϊόντων www.Lifecase.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Νέα - Άρθρα

Call Now Button