ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

kariera

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ SARS-COV-2 ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ REAL TIME PCR ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Δείτε πληροφορίες παρακάτω για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο Falireas Medical Centre.

Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Π. Φαληρέα στην Καλαμάτα, διαθέτει υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων PCR πραγματικού χρόνου (Real Time – PCR) για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-COV-2.

Δείτε το χάρτη με τα μικροβιολογικά/διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα που πραγματοποιούν εξετάσεις PCR COVID για ντόπιους και τουρίστες, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα Lifecase.


Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού Καλαμάτα

Το μηχάνημα είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, διαθέτει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Παστέρ Γαλλίας. Η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με την ταχύτητα απαντήσεων (εντός 2 ωρών από τη στιγμή της δειγματοληψίας), το καθιστούν ως το πλέον κατάλληλο μηχάνημα για την διάγνωση του COVID-19. H μέθοδος της μοριακής ανάλυσης PCR έχει αξιολογηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως η πιο αξιόπιστη μέθοδος διάγνωσης της νόσου COVID-19.

Ποιος πρέπει να κάνει την εξέταση RT PCR; Η εξέταση αυτή απευθύνεται σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετός ή βήχας, ή ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιον που διαγνώστηκε με τη νόσο COVID-19. Επίσης, την εξέταση μπορούν να κάνουν άτομα που θα μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις ομαδικής στέγασης όπως οίκοι ευγηρίας ή άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πού και πώς γίνεται η εξέταση; Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Π. Φαληρέα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, ειδικά εξοπλισμένο και τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφαλή λήψη του δείγματος. Η διενέργεια της εξέτασης γίνεται από μοριακή βιολόγο όπως ενδείκνυται για την μέδοθο RT PCR. Ο εξεταζόμενος προσέρχεται στο χώρο του εργαστηρίου κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί η συνεύρεση και ο συνωστισμός με τους υπόλοιπους πελάτες. Όλοι όσοι προσέρχονται στο εργαστήριο θα πρέπει να φορούν μάσκα και να έχουν φροντίσει για την υγιεινή των χεριών με χρήση αντισηπτικού ή γαντιών, τόσο για τη δική τους προφύλαξη όσο και των υπολοίπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η διαδικασία της δειγματοληψίας είναι γρήγορη και ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να μάθει τα αποτελέσματα εντός 2 ωρών.

Πότε η μέθοδος Real Time PCR δεν κρίνεται κατάλληλη; Η μοριακή εξέταση PCR δεν κρίνεται κατάλληλη σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα, η μοριακή μέθοδος μας δείχνει αν κάποιος έχει τον ιό την στιγμή που θα γίνει η δειγματοληψία, αλλά δεν μπορεί να μας δείξει αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος είχε συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό, πριν ένα μήνα και είχε προσβληθεί από κορονοϊό, είναι πιθανόν η μοριακή εξέταση να βγει αρνητική. Σε αυτή την περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων.

Εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων (IgG και IgM) κορονοϊού SARS-COV-2 στην Καλαμάτα: Με τις ορολογικές εξετάσεις (μέτρηση αντισωμάτων) ελέγχουμε εάν υπάρχουν αντισώματα έναντι του κορονοϊού SARS-COV-2 στο αίμα ενός ατόμου. Τα κυριότερα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού έναντι των ιών είναι τα IgG, τα IgM και τα IgA . Tα IgM αντισώματα παράγονται τις πρώτες μέρες (5-7) από την έκθεση στον ιό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση ενεργής λοίμωξης από COVID-19, ενώ τα IgG αντισώματα εμφανίζονται στο αίμα λίγο αργότερα (2-3 εβδομάδες) και υποδεικνύουν εάν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό στο παρελθόν και έχει ανοσία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ορολογικές εξετάσεις θεωρούνται υποστηρικτικές και όχι κύριες εξετάσεις για τη διάγνωση του νέου κορονοϊού και διενεργούνται σε περιπτώσεις που η PCR είναι αρνητική αλλά υπάρχουν έντονα συμπτώματα της νόσου COVID-19 αλλά και όταν η PCR είναι θετική, αλλά χρειάζεται να γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο της λοίμωξης βρίσκεται ο ασθενής.

logox60 trnspr

Τo διαγνωστικό κέντρο / μικροβιολογικό εργαστήριο Π. Φαληρέας, στεγάζεται σε ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια στο κέντρο της Καλαμάτας, στην συμβολή των οδών Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα.


Google My Business3

iso 2

Στείλτε μας το βιογραφικό σας στο

hr[at]falireasmedical.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγνωστικό κέντρο Καλαμάτας

   Χρυσ. Παγώνη & Μητροπέτροβα

   27210 25211

   info[at]falireasmedical.gr

 

Μικροβιολογικό κέντρο Στούπας

   Επαρ. οδός Καλαμάτας - Αρεόπολης

   27210 77300

   infos[at]falireasmedical.gr