ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

eksetaseis

Πληροφορίες εξετάσεων

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τις εξετάσεις, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να έχετε κάνει πρωτού έλθετε για εξετάσεις καθώς επίσης και διαθέσιμα πακέτα εξετάσεων

 

  

 

Εξετάσεις Κορονοϊού

man test2

Τεστ Ανίχνευσης Κορονοϊού

Καλέστε μας για τιμή

Στο ιατρείο μας στην Καλαμάτα διενεργούνται εξετάσεις ανίχνευσης Κορονοϊού από ιδιόκτητο μηχάνημα με την μέθοδο Real Time PCR. Το μηχάνημα είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Παστέρ Γαλλίας. Επίσης διενεργούνται και Τεστ Αντισωμάτων IgM/IgG. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :  Δεν χρειάζεται απολύτως καμία προετοιμασία για την εξέταση.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ :   Αν έχετε πυρετό, βήχα ή έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσετε με το ιατρείο πριν την προσέλευσή σας στον χώρο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ REAL TIME PCR;   Είναι η πιο ευαίσθητη μέθοδος για την τυποποίηση του κορωνοιού. Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Polymerase Chain Reaction (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης) και είναι μία μέθοδος βιοχημείας και μοριακής βιολογίας για την απομόνωση και τον πολλαπλασιασμό μίας αλληλουχίας DNA. Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται ακόμη και ελάχιστες ποσότητες του ιού SARS-COV-2 αλλά δεν μπορεί να μας δείξει αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ;   Με τις ορολογικές εξετάσεις (μέτρηση αντισωμάτων) ελέγχουμε εάν υπάρχουν αντισώματα έναντι του κορονοϊού SARS-COV-2 στο αίμα ενός ατόμου. Τα κυριότερα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού έναντι των ιών είναι τα IgG, τα IgM και τα IgA . Tα IgM αντισώματα παράγονται τις πρώτες μέρες (5-7) από την έκθεση στον ιό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση ενεργής λοίμωξης από COVID-19, ενώ τα IgG αντισώματα εμφανίζονται στο αίμα λίγο αργότερα (2-3 εβδομάδες) και υποδεικνύουν εάν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό στο παρελθόν και έχει ανοσία.

logox60 trnspr

Τo διαγνωστικό κέντρο / μικροβιολογικό εργαστήριο Π. Φαληρέας, στεγάζεται σε ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια στο κέντρο της Καλαμάτας, στην συμβολή των οδών Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα.


Google My Business3

iso 2

Στείλτε μας το βιογραφικό σας στο

hr[at]falireasmedical.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγνωστικό κέντρο Καλαμάτας

   Χρυσ. Παγώνη & Μητροπέτροβα

   27210 25211

   info[at]falireasmedical.gr

 

Μικροβιολογικό κέντρο Στούπας

   Επαρ. οδός Καλαμάτας - Αρεόπολης

   27210 77300

   infos[at]falireasmedical.gr