fbpx

Πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Falireas Medical, σας προσφέρουν ένα ειδικό πακέτο εξετάσεων για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, στην προνομιακή τιμή των 10€, χωρίς ραντεβού. Η προσφορά ισχύει μέχρι 31 Μαΐου.
Το πακέτο περιλαμβάνει εξετάσεις Χοληστερίνης, Τριγλυκεριδίων, Αθηρωματικό Δείκτη, Ολικών Λιπιδίων, HDL, HDL%, LDL και VLDL. Για την αιμοληψία, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να είναι νηστικός 8 με 12 ώρες και η εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί στα τέσσερα διαγνωστικά κέντρα, στις πόλεις Καλαμάτα, Μελιγαλά, Πύλο και Στούπα Μεσσηνίας.

Τι είναι αρτηριακή πίεση;

Είναι η πίεση ή αλλιώς η δύναμη που εξασκεί το αίμα πάνω στα τοιχώματα των μεγάλων αρτηριών καθώς αυτό κυκλοφορεί.

Υπέρταση

Υπέρταση ονομάζεται η αυξημένη αρτηριακή πίεση του αίματος και επηρεάζει συνήθως τους ενήλικες, αλλά είναι δυνατό να διαγνωσθούν με υπέρταση και μικρά παιδιά. Στην Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που πάσχει από αρτηριακή υπέρταση είναι περίπου 20%.

Υπέρταση και Εξετάσεις

Ο εργαστηριακός έλεγχος που προσφέρεται δωρεάν από τα εργαστήρια Falireas Medical περιλαμβάνει εξετάσεις που συνδέονται άμεσα με καρδιαγγειακά νοσήματα.

Χοληστερίνη

Πρόκειται για λιπαρή ουσία που χρησιμεύει στην κατασκευή των κυττάρων ως θεμέλιος λίθος. Τα υψηλά επίπεδα τιμών της σχετίζονται με το φράξιμο των αγγείων. Οι αιτίες αύξησης της χοληστερίνης είναι η κληρονομικότητα, η διατροφή, το σωματικό βάρος και η ηλικία.

Τριγλυκερίδια

Είναι ουσίες που σχηματίζονται από τις περίσσιες θερμίδες μέσω της VLDL και αποθηκεύονται εντός των λιποκυττάρων. Στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων όταν απαιτηθεί ενέργεια επαναχρησιμοποιούνται. Η αύξηση πρόσληψης λιπαρών τροφών μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα και εγκεφαλικό. Η τιμές μπορούν να πέσουν με άσκηση, δίαιτα, προσεκτική αποφυγή υδατανθράκων, λιπαρών τροφών και αλκοόλ.

Ολικά Λιπίδια

Το σύνολο των λιπιδίων τα οποία συσχετίζονται με αθηρωματική νόσο και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

HDL

Γνωστή και ως “καλή” χοληστερίνη διώχνει τις “κακές” χοληστερίνες, αυτές δηλαδή που φράσσουν τα αγγεία μας, λόγω υπερβολικής ποσότητας (έμφραγμα εγκεφαλικό). Τα υψηλά επίπεδα απομακρύνουν τον κίνδυνο ενώ η πολύ υψηλή τιμή έχει αντίθετα αποτελέσματα.

LDL

Είναι η “κακή” χοληστερίνη που επικάθεται στα τοιχώματα και σχηματίζει τις αθηρωματικές πλάκες που φράσσουν τα αγγεία (στεφανιαία νόσος εγκεφαλικό). Για να αποφεύγεται ο κίνδυνος θα πρέπει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Η τιμή της ρυθμίζεται με τη σωστή διατροφή, όπως σαλάτες, ψάρια με Ω3, άσκηση κλπ.

VLDL

Μεταφέρει τριγλυκερίδια στους ιστούς εντός των λιποκυττάρων. Οι ορμόνες απελευθερώνουν ενέργεια από αυτά στα μεδοσιαστήματα των γευμάτων. Τα υψηλά επίπεδα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. Η ρύθμιση των τιμών γίνεται με την μείωση της πρόσληψης τριγλυκεριδίων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα της Falireas Medical.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα  της Falireas Medical.

Call Now Button