Έγκαιρη διάγνωση με την αξιοπιστία των Διαγνωστικών Εργαστηρίων Falireas Medical.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Falireas Medical με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού παρέχουν απολύτως δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον έλεγχο της λειτουργίας των νεφρών. Ο διαγνωστικός έλεγχος περιλαμβάνει εξέταση κρεατινίνης, εξέταση ουρίας και ουρικό οξύ για τις οποίες δεν απαιτείται κάποια ειδική προετοιμασία, όπως νηστεία, από τον εξεταζόμενο. Παρέχουμε ύψιστης ποιότητας διαγνωστική ιατρική, με κύριο μέλημα τα αξιόπιστα αποτελέσματα αλλά και την ταχύτητα παράδοσης των απαντήσεων. Η εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί στα τέσσερα διαγνωστικά κέντρα, στις πόλεις Καλαμάτα, Μελιγαλά, Πύλο και Στούπα Μεσσηνίας.

Η δράση έχει ισχύ από 08/03/2023 έως και 10/03/2023 και για συγκεκριμένο αριθμό εξεταζόμενων. Συγκεκριμένα:

  • Για το Κέντρο της Καλαμάτας ισχύει για τους πρώτους 150 εξεταζόμενους
  • Για το Κέντρο του Μελιγαλά ισχύει για τους πρώτους 50 εξεταζόμενους
  • Για το Κέντρο της Πύλου ισχύει για τους πρώτους 50 εξεταζόμενους
  • Για το Κέντρο της Στούπας ισχύει για τους πρώτους 50 εξεταζόμενους

Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας όργανα του σώματός μας και είναι υπεύθυνα για την εξουδετέρωση τοξινών και άλλων βλαβερών υπολειμμάτων μέσω των ούρων. Η παραγωγή ούρων αποτελεί την πιο βασική λειτουργία των νεφρών, ωστόσο συμμετέχουν σε πολλές άλλες διεργασίες, όπως στη ρύθμιση επιπέδων χρήσιμων ουσιών όπως Κάλιο και Νάτριο, αλλά και στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Οι εξετάσεις των νεφρών είναι απαραίτητες με σκοπό να αποδειχθεί η φυσιολογική λειτουργία τους και προσφέρουν στον γιατρό τη δυνατότητα να εκτιμήσει την κατάστασή τους. Θα πρέπει να πραγματοποιούνται ανά εξάμηνο ή έτος στους ενήλικες και ανά έτος ή διετία στα μικρά παιδιά ή όποτε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι πιο συχνές εξετάσεις των νεφρών περιλαμβάνουν: κρεατινίνη αίματος, ουρία αίματος, ουρικό οξύ, εξέταση τιμών καλίου και νατρίου, καλλιέργεια ούρων και γενική ούρων. Άλλες εξετάσεις που μπορεί να ζητηθούν είναι η κάθαρση της κρεατινίνης και υπέρηχος νεφρών.

Κρεατινίνη αίματος

Με την κρεατινίνη αίματος πραγματοποιείται η αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας, καθώς σε περίπτωση νεφρικής βλάβης, όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια,  η κρεατινίνη στο αίμα μας παρουσιάζει υψηλές τιμές. Ενώ αντιθέτως, όταν υπάρχει φυσιολογική λειτουργία στα νεφρά, τα επίπεδα κρεατινίνης είναι χαμηλά.

Ουρία αίματος

Τα επίπεδα ουρίας στο αίμα, συνήθως σε συνδυασμό με τα επίπεδα κρεατινίνης χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας. Δεδομένου ότι η ουρία αποβάλλεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από τους νεφρούς, η αυξημένη συγκέντρωση ουρίας στο αίμα συνδέεται με νεφρική δυσλειτουργία.

Ουρικό Οξύ

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που το μεγαλύτερο ποσοστό διαλύεται στο αίμα ενώ το υπόλοιπο αποβάλλεται. Η συγκέντρωσή του στο αίμα θα αυξηθεί αν παραχθεί παραπάνω ουρικό οξύ ή αν αυτό δεν αποβάλλεται επαρκώς. Το αυξημένο ουρικό οξύ στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει διάφορες  παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι η υπερουριχαιμία, η ουρική αρθρίτιδα, η νεφρική νόσος, όπως είναι οι πέτρες στα νεφρά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα  της Falireas Medical.

Διαγνωστικό Κέντρο Καλαμάτας

Call Now Button